Informatie LED Verlichting

De Led-lamp werd al lang geleden uitgevonden door Oleg Vladimirovich Losev. Deze Russische professor ontdekte dat diodes licht uitstraalden wanneer er stroom doorheen ging. Hij publiceerde in 1927 de details over zijn LED’s in een Russisch tijdschrift en vroeg er patent op aan. Deze ontwikkeling bleef opvallend genoeg onopgemerkt tot 1962. In dat  jaar ontwikkelde Nick Holonyak de eerste werkende led lamp. 

 Het grootste verschil met de gloeilamp is dat bij een LED de energie slechts één richting opgaat; Bij een LED lamp gaat de energie alleen van de Anode(+) naar de Kathode(-).

De belangrijkste voordelen van ledverlichting:

  • De afgelopen jaren is ledverlichting sterk in opkomst. De volgende voordelen zijn de voornaamste redenen waarom led verlichting zeer populair is geworden.
  • Minder warmte, ledlampen worden niet warm, u zult uw vingers niet meer branden aan uw lampen.
  • Milieuvriendelijk, bij de productie van led lampen komen minder schadelijke stoffen vrij. Lange levensduur, ledlampen gaan tot wel 50.000 branduren mee.
  • Duurzaam, Naast de lange levensduur zijn led lampen ook schokbestendig waardoor ze niet snel kapot gaan.
  • Energiezuinig, ledlampen verbruiken tot 90% minder stroom dan gloeilampen.
  • Geen opwarmtijd, in tegenstelling tot conventionele verlichting staat uw led lamp meteen aan.
  • Onderhoudsvrij, u hoeft de komende jaren uw lampen niet meer te vervangen.
  • Geen UV en IR straling, deze stralingen zijn ongezond voor de mens.

De kracht van led verlichting

Goede industriële verlichting kan meer teweegbrengen dan je op het eerste oog zou zeggen. Het blijft niet alleen bij de belangrijkste beweegreden – het besparen van energie en kosten – maar stelt uw werknemers ook in staat om op een productieve manier te werken in een veilige en efficiënte werkomgeving. Daarnaast kan ledverlichting uw onderneming helpen met het voldoen aan de strengere wettelijke eisen ten aanzien van het gebruik van verlichting in industriële omgevingen. Op deze wijze kan ledverlichting bijdragen aan het behalen van de gestelde doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en uw organisatie helpen te voldoen aan wettelijk gestelde eisen.

Bespaar op energie, niet op veiligheid

Ledverlichting kan niet alleen zorgen voor een besparing op de energienota van ruim 70%, maar draagt ook aanzienlijk bij aan het veiligheids- en zekerheidsgevoel op de werkvloer. Een omgeving waarin ongevallen zo veel mogelijk vermijdt worden en waar iedereen op veilige wijze aan de slag kan. Zo kan het heldere witte en gelijkmatige licht van de ledverlichting de vermoeidheid van de ogen beperken. Betere verlichting levert een positieve bijdrage aan veiligheid en ongeval percentages, verzuim en algemene gezondheid en welzijn. Daarnaast is het lichtniveau van onze ledlampen makkelijk te dimmen of te versterken.

Bronnen:

  • https://www.getled.nl/info–led-verlichting/
  • https://www.lumosa.nl/toepassingen/industriele-verlichting