Lichtplan Laten Opstellen voor uw Bedrijf

Het opstellen van een lichtplan is een essentieel onderdeel als basis van het verlichten van uw project, bedrijfsterrein, woonwijk of sportterrein.

Er zijn lichtplan specialisten voor interieur, te denken valt aan huizen, villa’s en kantoren, en speciaal voor exterieur. De adviseurs die wij namens Luuks Verlichting uw aanvraag laten behandelen, richten zich puur op buitenterreinen. Elk lichtplan bestaat uit een nauwkeurige uiteenzetting van de huidige versus de voorgestelde situatie. Daarin opgenomen zit ook een aanbeveling / advies van de benodigde armaturen en lichtmasten. Het kan ook zijn dat de geadviseerde armaturen op de al bestaande lichtmasten gemonteerd kunnen worden, dit scheelt uiteraard een behoorlijk stuk budget.

Van huidige situatie naar gewenste situatie

Tijdens het opstellen van een lichtplan voor openbare verlichting, voor ieder denkbaar buitenterrein, zal de adviseur eerst met u de huidige situatie in kaart brengen. Wat is er nu reeds beschikbaar voor bestaande situaties, met welke omgevingsfactoren moet er rekening gehouden worden, wat moet er exact belicht worden en voor welke doeleinden is de verlichtingsaanvraag.

Gezien het energiebeleid van de overheid, de energiebesparing op zich en de route richting 100% LED in 2030, zal in alle gevallen het advies zijn om van LED Armaturen gebruik te maken. Er zal in het advies rekening gehouden worden met het complete aanbod van armaturen van Luuks Verlichting en de mogelijkheden om de lenzen in het armatuur aan te passen. Hiermee kunnen wij samen met de lichtplanadviseur de best geprijsde aanbieding doen.

Reeds van belang in het voortraject van uw project

Staat uw project nog in het voortraject, laat dan uw architect of projectontwikkelaar direct in de aanvangsfase contact opnemen met onze lichtplan specialist. Hij kan dan ook meekijken naar de energie / stroom punten die minimaal noodzakelijk zijn voor het aansluiten van de diverse lichtpunten. In het lichtplan kan ook een bekabelings-voorstel opgenomen worden, een belangrijk onderdeel van het bouwproject.